Trollnäs julbord

Välkommen till Trollnäs och njut av vårt hemlagade julbord i traditionell stil. Vid ankomst är brasan tänd, glöggen varm och HagGunnels sill, som är en av delikatesserna, framdukad i vår matsal. När ni är mätta och belåtna kan ni med fördel sitta i vår lilla mysiga salong för att låta maten sjunka undan innan ni går till sängs eller ger er ut i decembernatten.

Julbordet serveras 1:a till 3:e advent. Fredagar kl. 17.00-21.00 och lördagar kl. 13.00-16.00 och kl. 18.00-21.00. Större sällskap eller företag kontakta oss för andra datum.

Julbord inklusive måltidsdryck 595 kr/person

Julbord och del i dubbelrum 1295 kr/person

Julbord och enkelrum 1695 kr

Exklusivt för Trollnäs, avnjut Dalarnas landskapsmåltid

Görgen Tidén och Håkan Alfon vinnare av Dalarnas landskapsmåltid kommer till Trollnäs för att exklusivt presentera sin meny. Vill du, precis som vår kung Carl Gustaf avnjuta denna unika rätt? Menyn är byggd på äkta råvaror från Dalarna – när bär, vilt och svamp smakar som bäst. Görgen och Håkan finns på Trollnäs för att tillaga och presentera måltiden. För den som vill dricka ett glas vin erbjuder vi viner från vår lokala vinleverantör Cantina del Re.

För att förhöja upplevelsen ytterligare underhåller Jakob & Anna Raile med musik från Dalarna. Anna är violinist i Dalasinfoniettan.

Dalarnas måltid inklusive måltidsdryck 895 kr/person

Del i dubbelrum och Dalarnas måltid 1495 kr/person

Enkelrum och Dalarnas måltid 1895 kr

Seniorpaket

Tänk vad trevligt att ta med din vän och göra en minisemester i en lugn och skön miljö! Bo på Trollnäs under två nätter och avnjut tvårätters middag efter att du besökt något kulturellt, shoppat eller bara njutit av naturen. Vet du att, det tar ca 30 minuter att åka till Falu Koppargruva, Lugnets idrottsanläggning och till Falun som är en mysig småstad med både gammal och ny kultur. Till Carl Larsson gården i Sundborn åker du på ca 20 minuter. Vill du bara ta det lugnt, läs en bok i vår salong, njut av närheten till Svärdsjön eller vandra på någon av lederna som finns runt Trollnäs.

Paketpriset gäller måndag till fredag morgon

Del i dubbelrum två nätter, frukost och två tvårätters middag 1950 kr/person

Enkelrum två nätter, frukost och två tvårätters middag 2750 kr

Skidspår i Vintjärn

Skidpaket

10 km norr om Trollnäs Gårdshotell ligger Vintjärn där Svärdsjös hjältar, SSOK, gör allt för att leverera perfekta skidspår. Spåren har många besökare och ska du åka Vasaloppet så är det perfekta ”stakspår”. 9,5 km spåret går på skogsvägar, barnspåret och 15 km spåret går i härlig myr- och skogsmiljö. Ta med matsäck och njut av en dag i spåren.

Del i dubbelrum, middag, matsäck och spåravgift 1395 kr/person

Enkelrum, middag, matsäck och spåravgift 1645 kr

Tilläggsnatt del i dubbelrum 700 kr/person

Tilläggsnatt enkelrum 950 kr/person

Skoterpaket

Välkommen till Trollnäs med din skoter och njut av skoteråkning!

I skogarna norr om Trollnäs preparerar Lingheds skoterklubb ca 35 mil av fantastiska skoterleder. Lederna går över myrar och skog till fäbodvallar, utkikstorn och till sjöar med fint fiske. Du utgår med din skoter från Trollnäs, i alla fall så länge isen bär, för att komma på skoterleden i Linghed.

Del i dubbelrum, frukost, tvårätters middag och ledkort 1295 kr/person

Enkelrum, frukost, tvårätters middag och ledkort 1695 kr

Tilläggsnatt del i dubbelrum 700 kr/person

Tilläggsnatt enkelrum 950 kr/person

Fiskepaket

Med Svärdsjön inpå knuten och ett flertal fiskesjöar i närområdet så finns det stora möjligheter till fint isfiske. Ta med dig angeldona och pimpelspöna och gå ut och njut av fiskedagen. Naturligtvis rekommenderar vi bra fiskevatten.

Del i dubbelrum, middag, matsäck, fiskekort och egen fiskeutrustning 1200 kr/person

Enkelrum, middag, matsäck, fiskekort och egen fiskeutrustning 1550 kr

Tilläggsnatt del i dubbelrum 700 kr/person

Tilläggsnatt enkelrum 950 kr/person

Fiskepaket exklusivt

Vill ni fiska tillsammans med guide så tar fiskeguiden Olle med er på en heldags vinterfisketur. Olle ordnar fiskeutrustning och förbereder för en fin dag på isen. Ni tillreder lunchen över öppen eld, förhoppningsvis av den fisk som ni själva fångat.

Del i dubbelrum, middag, lunch, fiskekort och guide 2125 kr/person

Enkelrum, middag, lunch, fiskekort och guide 2475 kr

Tilläggsnatt del i dubbelrum 700 kr/person

Tilläggsnatt enkelrum 950 kr/person

Akvarell- eller broderikurs på Carl Larson-gården och boende på Trollnäs Gårdshotell

Carl Larsson-gården brukar anordna kurs i akvarellteknik och broderi för nybörjare. Konceptet är kurs och inspirationsguidning i Carls och Karins vackra hem. Boende och middag har du på Trollnäs Gårdshotell.

Vi uppdaterar när datum för kurserna är fastställda.

Sillkväll med underhållning på Gammelgården

Svärdsjö hembygdsförening serverar glödstekt sill med potatis, hårt bröd, dryck och kaffe.

Vi uppdaterar när programmet för sommaren 2024 är fastställt.