Nära Trollnäs finns möjlighet till upplevelser för alla!

Nedan hittar du ett axplock av spännande saker du kan göra i omgivningarna under din vistelse hos oss.

Carl Larsson-gården
Ca 15 km bort ligger Sundborn där man kan besöka Carl Larsson-gården och Stora Hyttnäs.
Läs mer

Arvid Backlundgården – ett konstnärshem
Ca 2,5 km bort, i Kyrkbyn, finner du skulptören Arvid Backlunds hem som har intressanta skulptur- och konstsamlingar. Sommartid arrangeras även separata utställningar av andra konstnärer samt vissa kvällar olika kulturprogram
Läs mer

Falu Koppargruva
Ca 25 km bort, inne i Falun kan man besöka Falu Koppargruva, som finns med på UNESCO:s världsarvslista.
Läs mer

Kickbike med Siberian Husky
Ca 15 kilometer från Trollnäs ligger Below Zero Husky Tours. Kör kickbike genom Dalarnas vildmark med draghjälp av en livfull Siberian husky. Före er kör en guide som guidar er genom skogen.
Läs mer

Vandringsleder
I nära anslutning till Trollnäs finns ett antal vandringsleder av olika karaktär. Allt från Svärdsjöstigen till längre vandringar tex från Ågs Bruk eller fäbodstigen till Nysjön. Prata gärna med oss om du är nyfiken på att veta mer!
Läs mer

Fiske
I nära anslutning till Trollnäs finns ett stort antal sjöar och vattendrag. Prata gärna med oss om du är nyfiken på att veta mer!
Läs mer

Naturskyddsområde
”Isalanäset är en riktig pärla i Svärdsjöbygden. Trots att det inte är så stort bjuder det på en spännande och varierad naturupplevelse, med omväxlande ljusa lövskogar, mörk barrskog, öppna gläntor, stora block och stenar och glittrande vatten.”
Läs mer

Ridklubb
2 km från hotellet finns Svärdsjö Ridklubb.
Läs mer

Järnets väg
Runt Svärdsjö ligger flera gamla bruksminnen med kopplingar till Falu Gruva.
Läs mer

Stabergs barockträdgård
Ca 30 km bort ligger Stabergs barockträdgård med anor från mitten av 1700-talet.
Läs mer

Nysjöns fäbodvall
Nysjöns fäbodar är en av få ännu levande fäbodar som ligger ca 20 kilometer från Trollnäs. Fäboden är vackert belägen på sluttningen mot sjön och på vallen finns kor och getter. Om du har tur så finns Sole på plats för att sälja ost och mese.
Läs mer

Hundspann
Ca 15 kilometer från Trollnäs ligger Below Zero Husky Tours. Njut av lugnet och närheten till vildmarken, sittandes på en hundsläde som dras av ett gäng ivriga och glada siberian huskys. Bakom er står en guide som styr släden in i Dalarnas vildmark.
Läs mer